Foto: Ib William Christensen

Næsten ingen ballade

Dialog var politiets redskab, da AaB søndag aften tog imod FCK, hvor alt stort set forløb fredeligt. Politiet roser fans og tilskuere for god opførsel. Bødeblokken kom kun frem i forbindelse med mindre overtrædelser.

Leder af politiets indsats på kamp-dagen, vicepolitiinspektør John Henriksen, roser fansene fra begge lejre for god optræden. Både fans fra såvel FCK som AaB fulgte nemlig anvisningerne fra Nordjyllands Politis dialogbetjente, der kunne kendes på de gule refleksveste.

- Vi er glade for, at alle tilskuere aktivt har bidraget til, at fodboldkampen blev en festlig, fredelig og fornøjelig dag for alle. Det var en god stemning før, under og efter kampen, siger en tilfreds John Henriksen.

I alt skred den nordjyske ordensmagt til anholdelse fem gange. Den første anholdelse skete før kampen, da et AaB-fan, en 31-årig kvinde, blev anholdt for at overtræde ordensbekendtgørelsen, fordi hun kastede med en øldåse.

Efter kampen blev yderligere fire personer anholdt. De tre af dem, mænd mellem 20 og 23 år, blev anholdt på Kastetvej ved et værtshus, sigtet for at overtræde ordensbekendtgørelsen på grund af gadeuorden.

Den sidste anholdelse skete på banegården, hvor en 23-årig mand blev anholdt for truende adfærd over for politiet.