Nanna får sin pengepræmie af Videnskabsministeriet

Nanna Stahlschmidt fra Bjergby kan se frem til at modtage sin gevinst for Unge Forskere-prisen direkte fra Videnskabsministeriet.

11-årige Nanna Stahlschmidt fra Bjergby ved Hjørring vandt en opfinderpris for to måneder siden.
Og nu får hun endelig sine præmiepenge - men ikke fra fonden bag konkurrencen.

Nu vil Videnskabsministeriet sikre, at Nanna og de andre vindere af "Unge Forskere" modtager deres pengepræmier inden udgangen af maj.

- Det er en meget kritisabel sag, hvor dygtige unge er kommet i klemme pga. et stort underskud i en forening. Jeg er glad for, at vi nu har fundet en løsning, siger videnskabsminister Helge Sander.

Videnskabsministeriet har tidligere stillet et tilskud på 500.000 kroner i udsigt til foreningen Unge Forskere. Det beløb er endnu ikke blevet udbetalt på grund af rod i administrationen hos foreningen.

Videnskabsministeriet har nu besluttet, at det udbetaler pengepræmierne direkte til vinderne. Beløbet til præmierne bliver efterfølgende fratrukket det samlede tilskud til foreningen.

- Det er aftalt, at foreningen skal oplyse de unges navne, adresser og kontonumre, og jeg kan ikke forestille mig, at det vil tage foreningen lang tid at komme med oplysningerne, så vi inden månedens udløb kan give vinderne deres velfortjente præmier, siger Helge Sander.

Nanna fik præmien på 10.000 kroner overrakt af videnskabsminister Helge Sander (Venstre). Men det var fonden bag "Unge Forskere", der skulle betale Nanna, men da det sidst i marts måned endnu ikke var sket, var det en bitter Nanna, der udtalte sig til TV2/NORD.

- Jeg er meget ked af det, skuffet og sur på en gang. Når jeg får et håndtryk af Prins Joachim og får overrakt en check, så tror jeg da, at jeg får mine penge. Men det har jeg altså bare ikke fået. Hvordan kan voksne gøre sådan noget, sagde Nanna Stahlschmidt.

Forsiden lige nu