LIGE NU:

Nationalpark Thy sender ny parkplan i høring

Den første generation af nationalparkplaner i Danmark var i 2013 genstand for kritik fra Statsrevisorerne. Nationalpark Thy sender nu nye planer i høring.

Nationalpark Thy er Danmarks første nationalpark. Parkens første nationalparkplaner var for årene 2010-16. De planer mødte dog kritik fra statsrevisorerne i 2013, og derfor er Nationalpark Thy nu klar med sit bud på nye planer for nationalparken.

Statsrevisorernes kritik af Nationalpark Thys første planer gik blandt andet på, at de ikke havde tilstrækkeligt klare og målbare målsætninger. Det håber nationalparken nu at rode bod på med de nye planer, som parkens bestyrelse i dag fremlagde i offentlig høring.

Med de nye nationalparkplaner vil man blandt andet gerne udarbejde en strategi for, hvordan man bedst synliggør mulighederne for naturoplevelser i parken. Man vil gerne styrke nationalparkens brand og videreudvikle involveringen af frivillige.

Nationalpark Thys bestyrelsesformand, Ejner Frøkjær, mener, at man med de nye planer nu imødekommer statsrevisorernes kritik.

- Med den nationalparkplan, vi nu sender i høring, har vi nu et forslag til en mere præcis plan, der kan blive et godt styringsværktøj i nationalparkens udvikling i de kommende år, siger han i en pressemeddelelse.

Forslaget til den nye nationalparkplan er for perioden 2016-22.