Foto: Fjord Line

Naturgas-færger kan nu tankes i Norge

Norske regler forbød tankning af Fjord Lines nye miljøvenlige færger, så brændstoffet måttet fragtes med lastbil til Danmark.

Fjord Line har netop indsat den sidste af deres to nye cruisefærger, der sikrer daglige afgange mellem Hirtshals og Norge.

Rederiet har gjort meget ud af at fortælle om færgernes miljømæssige fortræffeligheder, i og med at de begge sejler på flydende naturgas, som ikke medfører svovlgasudledning som traditionelle færger, der drives af olie, gør.

De miljøvenlige intentioner kom dog dårligt fra start og i knapt et år har Fjord Line skullet transportere gassen med lastbiler fra Norge flere gange om ugen. En tur på cirka 1500 kilometer, som ikke just har bidraget positivt til det grønne regnskab.

Årsagen er at Norge indtil for ganske nyligt ikke har tilladt tankning - bunkring på fagsprog - af flydende naturgas mens der var passagerer ombord. Sikkerhedshensyn, lød årsagen.

Nu er nordmændene dog løsnet op og Fjordline kan tanke lige så meget norsk gas, de har lyst til.

- Vi har brugt mange ressourcer på at opfylde kravene, og det er en lettelse, at vi er ved at være i mål med dette også, siger Gert Balling, der er direktør i Fjord Line Danmark.