Foto: Daniels Mikkelsen (Arkiv)

Ned med bureaukratiet

"Kommunale snubletråde". Sådan lyder startskuddet til en stor konkurrence for alle medarbejdere i Mariagerfjord Kommune.

Det handler om at finde de bedste ideer til at fjerne bureaukratiske regler eller besværlige arbejdsgange.

Økonomiudvalget i kommunen står bag idéen og det er medlemmerne af udvalget, der skal være dommere i konkurrencen.

- Vi har ikke på forhånd defineret nogle snævre rammer for konkurrencen, for vi vil gerne høre alle de gode ideer - også de lidt mere skæve. Vores kommune har - lige som den øvrige offentlige sektor - brug for, at der bliver tænkt nye tanker om vores opgaveløsninger og de regler vi er bundet af, siger borgmester i Mariagerfjord Kommune, H. C. Maarup (S).

Han håber at konkurrencen kan lede til rigtig mange idéer, som kan gøre hverdagen nemmere for medarbejderne og dermed også for borgerne.

- Vi har brug for medarbejdernes idéer, for det er dem, der kender hverdagen på de enkelte arbejdspladser. Det er dem, der kan udpege de bureaukratiske spidsfindigheder, der besværliggør hverdagen og tager tid væk fra kerneydelsen. Og det er medarbejderne, der kender arbejdsgangene og derfor kan komme med ideer til en mere smidig måde at tilrettelægge arbejdsopgaverne på, siger borgmesteren.

For at skabe opmærksomhed om konkurrencen bliver der i øjeblikket udsendt plakater til alle afdelinger og institutioner i kommunen.

Byrådet har afsat i alt 10.000 kr. til at belønne de bedste idéer. Der er ikke fastlagt regler for, hvordan gevinsten skal bruges. Vinderne kan bruge pengene i deres afdeling eller team lige præcis, som de har lyst til.