Foto: Ib William Christensen

Foto: Ib William Christensen

Foto: Ib William Christensen

Foto: Ib William Christensen

1 af 4

Nedgravet våbenskab fundet

Politiet har netop fundet det nedgravede våbenskab, som en litauisk tyvebande formodes at have gravet ned efter en stribe indbrud. OPDATERET

Skabet blev fundet nedgravet i Tranum Klitplantage cirka en kilometer fra det sommerhus, hvor den litauiske tyvebande i sidste uge blev anholdt.

- Vi gravede videre og fandt to tasker, hvori der var en masse smykker, som stammer fra indbrud, fortæller politikommissær Peter Skovbak, Nordjyllands Politi.

Dermed står politiet nu med tyvekoster for flere hundrede tusinde kroner i form af stjålne spillekonsoller, fotoudstyr og smykker, koster, som politiet nu skal finde frem til helt præcis hvor stammer fra.

- En del af smykkerne kan vi se hører sammen med de tyvekoster, vi tidligere fandt i sommerhuset i Tranum, hvor de tre litauere blev anholdt, men vores formodning er, at de tre har mange flere indbrud på samvittigheden, fortæller Peter Skovbak.

De tre mænd fra Litauen blev varetægtsfængslet i sidste uge i et sommerhus i Tranum efter nogen tids efterforskning, og det var politiets nye taskforce, der med en målrettet indsats over for den udenlandske tyvebande skred ind med anholdelse.

Våbenskabet stammer fra et indbrud begået i Løgstør, og politiet fik fredag middag kontakt til ejeren af skabet og fik det åbnet, for at konstatere at der herfra er stjålet gevær, smykker og penge.