LIGE NU:

Nedskæringer i skolebuskørslen

Slut med at blive kørt i bus til og fra skole. Efter kommunesammenlægningerne må mange børn i Nordjylland nu selv transportere sig. Kommunerne enten har eller er i færd med at harmonisere reglerne for skolebuskørslen

Med fem kilometer til skole var Rasmus Kokholm Risborg i 7A på Tårs Skole ind til før sommerferien berettiget til at blive hentet og kørt hjem af skolebussen. Det er han ikke længere. Den ny Hjørring Kommune er gået i gang at harmonisere reglerne for hvornår børn er berettigede til kørsel med skolebus.

- Det er rigtig træls, at jeg ikke kan komme med bussen. Når min mor ikke kan hente mig, bliver jeg nødt til at gå med en kammerat hjem. Jeg kommer meget senere hjem nu, siger Rasmus Kokholm Risborg til TV2/NORD.

I lighed med flere andre nordjyske kommuner - fx. Aalborg og Jammerbugt - har mange skoleelever oplevet markante serviceforringelser i det her skoleår. Lige som i Hjørring vil man ikke længere leve op til mere end folkeskolelovens minimumskrav, hvor afstandskriterierne mellem hjem og skole ser således ud.

Bh.kl. - 3. klasse: 2,5 km
4. - 6. klasse. 6,0 km
7. -9. klasse: 7,0 km
10. klasse: 9,0 km

Kriterierne betyder, at der ikke kører en skolebus fra Tårs Skole senere end kl. 12.55. For der er ingen kørselsberettigede elever at køre hjem. Så selv om forældrene - som sidste skoleår - har været villige til at betale for et årskort til deres børn, så er der ikke altså ikke længere nogen skolebus om eftermiddagen.

Mere i TV2/NORD onsdag kl. 19:30