Nedslående undersøgelse: Hvert tredje barn har modtaget nøgenbilleder

08:29

Foto: Torben Hedemose

1 af 2

Mange af landsdelens unge møder krænkere på nettet, viser en undersøgelse lavet af TV2/Nord.

Jammerbugt Kommune og TV2/Nord har spurgt alle 8.klasse elever i Jammerbugt Kommune om deres vaner på nettet. Resultatet af undersøgelsen er nedslående og vækker stor overraskelse, lyder det fra Red Barnet.

Hvert tredje barn svarer nemlig ja til, at de har modtaget nøgenbilleder fra folk de har chattet med, Hvert fjerde barn har modtaget billeder af nøgne voksne - eller er blevet opfordret til at sende nøgne billeder af sig selv. Det skriver TV2/Nord.

Den seksuelle kontakt mellem voksne og børn foruroliger Red Barnet.

- Jeg synes tallene er alt for høje. Det er ikke i orden, at der er seksuel kontakt mellem voksne og børn i 8. klasse, for det kan være belastende for børnene, siger Kuno Sørensen, der er børnepsykolog hos Red Barnet til TV2/Nord.

SSP-konsulent Jesper Mørkholt fra Jammerbugt Kommune var forberedt på, at kommunens børn kendte til pædofile på nettet, men han er alligevel overrasket over tallene i undersøgelsen.

- Vi ved, at især pigerne er interessante for de pædofile, så jeg kan frygte at måske flere end hver anden pige har været i kontakt med en pædofil på chatten. Jeg synes også det er meget, at hver femte elev i 8. klasse er blevet tilbudt gaver på nettet. Gaver er ofte et værktøj for de pædofile, for så skal barnet give noget til gengæld, og så er det at manipulationen kan begynde, siger Jesper Mørkholt til TV2/Nord.

Alle resultater fra undersøgelsen kan ses lige her.

Forsiden lige nu