LIGE NU:

Nethandel rammer butikkerne hårdt

Danskere elsker at handle på internettet og gør det mere og mere. Men nu advarer en handelsstandsforeningsformand fra Hjørring om, at vores adfærd er med til at lukke butikkerne i nærmiljøet.  

Det er så nemt. Et par klik med musen og varerne er på vej og bliver leveret ved døren. 

10 % af alle dankort køb bliver i dag foretaget på nettet. Branchen mener selv, at det tal er vokset til 50 % måske allerede om 5 år, og det vil ramme de etablerede butikker hårdt. Hjørring Handelsstandsforenings formand appellerer nu til kunderne om at tænke sig om og overveje, om det er den udvikling de vil have.

- Jeg synes vi får et fattigt samfund, fordi vi får et samfund, hvor vi vil få nogle showroom rundt omkring i Europa, hvor man skal tage hen, og kigge på varerne, hvis man vil se dem i virkeligheden. I værste fald kan det være, man skal tage til Hamborg for at se på et par nye cowboybukser, hvis man vil prøve dem i virkeligheden, siger Per Boe Larsen, Formand Hjørring Handelsstadsforening.

Handelsstandsforeningen ved godt at kampen næsten er tabt på forhånd. Vareudbuddet på internettet vokser dag for dag og priserne de falder.