Nibe Festival giver overskudsmad videre

Et nyt samarbejde mellem Nibe Festival og Nordjysk Fødevareoverskud skal gavne udsatte borgere og sociale organisationer i Nordjylland.

Festivalsburger, smørrebrød og hundredevis af limeskiver til de mange Corona. Efter en festival med så mange madvarer kan det ikke undgås, at der bliver noget til overs.

Derfor har Nibe Festival valgt at indgå et nyt grønt samarbejde med Nordjysk Fødevareoverskud, hvor formålet er at smelte den miljømæssige og den sociale bæredygtighed sammen. På den måde skal festivalens ressourcer udnyttes i stedet for at sende mad til forbrænding.

- Samarbejdet ligger rigtigt godt i tråd med festivalens værdier om at være bæredygtige og hjælpe i lokalområdet, siger Lene Filtenborg Buhl fra Nibe Festivals "Green Team", som gennem forskellige initiativer arbejder på at gøre festivalen endnu mere grøn og bæredygtig.

Næsten 200 kilo overskudsmad fra dette års festival er blevet givet til Nordjysk Fødevareoverskud, som efterfølgende har leveret maden til sociale organisationer og udsatte borgere i Nordjylland.

- Vi får en god fornemmelse i kroppen, når vi efter festivalen kommer ud og henter mad, som ellers måske var blevet smidt ud, siger Bente Schjødt fra Nordjysk Fødevareoverskud og tilføjer:

- Det er også nogle lidt anderledes madvarer, vi får med hjem. Aldrig har vi hentet så meget lime.