Nødråb fra Mariagerfjord til Christiansborg

Foto: Lone Vad Dam

Flere familier risikerer at skulle bo i sundhedsskadelige boliger, hvis ikke regeringen skyder flere penge i nedrivningspuljen, lyder det fra Mariagerfjord Kommune.

En ny opgørelse fra Mariagerfjord kommune viser, at antallet af sundhedsskadelige og faldefærdige huse stiger og stiger.

- Vi frygter, at vi ikke kan løfte denne opgave rent økonomisk, siger formanden for Udvalget for Arbejdsmarked i Mariagerfjord Kommune, Finn Cilleborg (S).

Kommunen har i forbindelse med den tidligere regerings nedrivningspulje til faldefærdige huse været i gang med at jævne rønner med jorden, og nu kan de fortsætte længe endnu. Den sidste måned har myndighederne undersøgt op mod 90 ejendomme inden for kommunegrænsen.

- Vi skønner, at omkring 40 ejendomme er sundhedsfarlige og dermed ubeboelige, siger afdelingsleder i Bygningskontoret i kommunen, Gerner Nielsen.

Ved en gennemgang finder kommunen ud af, at mange af husene er beboede, og det kan blive skæbnesvangert. For hvis de 40 ejendomme som forventet i løbet af de næste par måneder endegyldigt bliver stemplet som ubeboelige, kan Finn Cilleborg ikke garantere de udsatte borgere for et solidt tag over hovedet.

- Folk kan risikere at skulle blive boende i de gamle huse, som kan være sundhedsfarlige, fordi vi ikke har økonomi til at genhuse dem, fortæller han.

Mariagerfjord Kommune har godt to millioner kroner tilbage fra nedrivningspuljen til resten af 2011 og 2012. En genhusning af familierne vil ifølge kommunen koste i omegnen af tre millioner kroner.

Forsiden lige nu