En tidligere nordjysk salgsdirektør skal være tilbageholdt i USA. Foto: tv2nord.dk (Arkiv)

Nordjyde anholdt i USA

Den amerikanske sikkerhedstjeneste har tilbageholdt en tidligere salgsdirektør fra Aabybro-virksomheden CESS.

Den tidligere salgsdirektør i den nordjyske it-virksomhed CESS, Dennis Nielsen, er anholdt af den amerikanske sikkerhedstjeneste Homeland Security. Det skriver crn.dk.

En talsmand fra Homeland Security bekræfter, at Dennis Nielsen blev arresteret i begyndelsen af marts, og at man efterforsker en sag mod danskeren. Han vil dog, på grund af den igangværende efterforksning, ikke komme nærmere ind på, hvad sagen drejer sig om.

Ifølge CRNs oplysninger blev Dennis Nielsen arresteret i begyndelsen af denne måned efter at have deltaget i en it-messe i Florida arrangeret af Association of Service and Computer Dealers International (ASCDI). I forbindelse med anholdelsen blev Dennis Nielsen sigtet for overtrædelsen af en række amerikanske toldregler. Angiveligt drejer mistanken sig om om ulovlig eksport af en supercomputer.

Få dage før anholdelsen var Dennis Nielsen blevet fyret fra sit job som salgsdirektør i CESS-Danmark, der ligger i Aabybro.

Hverken Politiets Efterretningstjeneste eller Udenrigsministeriets Borgerservice har bekræftet, at en dansker har været tilbageholdt i sagen.