Foto: Jens Skriver Steffensen

Nordjyde delte sine TV-kanaler på nettet: Idømt 60 dages fængsel

En nordjysk mand gjorde omkring 80 betalingskanaler gratis tilgængelige på sin hjemmeside. Det skal han nu 60 dage i fængsel for.

Kvit og frit - men også ulovligt - kunne man på hjemmesiden whargarbl.dk streame op mod 80 TV-kanaler, man normalt skal betale. Og det er den nordjyske mand, der gjorde muligt nu blevet idømt 60 dages fængsel for.

Sagen der var for Retten i Aalborg blev anmeldt til Statsadvokaten for Særlig Økonomisk og International Kriminalitet (SØIK) af Viasat og STOP - en sammenslutning af rettighedshavere - og er ifølge SØIK et eksempel på et stigende problem.

- Ulovlig streaming af ophavsretligt beskyttet materiale er et stigende problem, som vi har fokus på. Vi ser i den forbindelse både mindre streamingtjenester som Whargarbl, der opstår i forskellige internet-fora, og de helt store streamingtjenester som Popcorn Time. Sagen mod Whargarbl viser, at anklagemyndigheden og domstolene betragter ulovlig streaming som alvorlig kriminalitet, der kan koste udbyderne en frihedsstraf, siger vicestatsadvokat Per Fiig fra SØIK.

Den nordjyske mand blev - udover den betingede fængselsstraf - dømt til at betale en erstatning på 100.000 kroner.