LIGE NU:

Nordjyde på flugt fra orkanen Irma: Stemningen er lidt trykket

Nordjyske Kim Müller og hans kæreste er blandt de mange, der er blevet evakueret på grund af orkanen Irma.

Egentlig skulle Kim Müller og hans kæreste nyde et par uger i Florida med besøg i Fort Lauderdale, Miami og Key West. Den planlagte rute sluttede dog for dem i kystbyen Savannah i staten Georgia, hvor de blev evakueret.

- For to dage siden evakuerede de hele byen, og vi var blandt de sidste, der forlod Savannah, siger Kim Müller.

På hotellet i Savannah, som også blev ramt af Hugo i 1989, var personalet ved godt mod. Her barrikaderede de vinduerne og krydsede fingre for, at skaderne ikke ville blive alt for store.

- Det er jo deres levebrød, og selvfølgelig er stemningen lidt trykket. De ved jo ikke, hvad de kommer tilbage til, siger Kim Müller.

Han og kæresten satte kursen mod Atlanta. En tur, der normalt tager 3,5 time. Men når millioner af mennesker forlader deres hjem på samme tid, skaber det voldsomme køer, og i alt endte de med at bruge syv timer på at tilbagelægge ruten.

- Vi sad i lange køer, og bilerne løb tør for brændstof. Nogen sad i kø i fire timer for at tanke bilen, siger Kim Müller.

Tankstationerne havde svært ved at følge med, og Kim Müller nåede lige akkurat at få tanket bilen, før standeren løb tør for brændstof.

Der er helt tomt i østkystbyen Savannah.
Der er helt tomt i østkystbyen Savannah.
Foto: Kim Müller (Privatfoto)

En anden stor udfordring var at finde et sted at bo. Da Kim Müller ledte efter hotel i Atlanta kunne han se, at der var 2200 andre inde og kigge på hotellet på samme tid.

- Så var der ikke tid til at tænke. Så slog man bare til, siger han. Han fik booket et sted at bo, og er nu i ly for den værste orkan i 93 år.

Kim Müller og hans kæreste skal efter planen flyve hjem fra Miami lørdag 16. september. De har forsøgt at få turen ombooket for at være sikre på at komme hjem, men det er ikke lykkedes.