Klaus Uggerhøj fra Aalborg er Danmarks bedste crossfitter, og nu er han på vej til EM. Foto: Arkiv: TV2/NORD

Nordjyde på vej til EM i crossfit

25-årige Klaus Uggerhøj fra Aalborg er Danmarks bedste crossfit-atlet og til maj skal han repræsentere Danmark til EM.

Det startede egentlig bare med helt almindelig styrketræning, men for et par år siden opdagede Klaus den amerikanske sportsgren Crossfit.

Crossfit er en kombination af vægtløftning, gymnastik og udholdenhedstræning og handler i korte træk om, at kunne udføre en række øvelser ved meget høj intensitet over forholdsvis kort tid.

- Jeg har tidligere trænet styrketræning, så udholdenhedselementerne har været min store udfordring. Derfor har jeg trænet meget specifikt på netop det og det ser ud til, at det har givet resultat, forklarer Klaus Uggerhøj.

I forårets åbne kvalifikationskonkurrence til EM endte den unge nordjyde som den bedste i Danmark. I Danmark deltog næsten 2000 mænd i konkurrencen. Og på europæisk plan endte Klaus Uggerhøj på en fjortendeplads ud af næsten 20.000 deltagere. De 30 bedst placerede sendes automatisk videre til EM, som holdes i Ballerup i slutningen af maj.

- Jeg er utroligt glad og meget stolt. Det er flere års hårdt arbejde henimod en individuel kvalifikation som nu er lykkedes og det kan jeg blandt andet takke en meget tålmodig kæreste for, griner Klaus og fortsætter:

- Nu har vi halvanden måned til at gøre os klar og det får vi også brug for, for både øvelserne og vægtene er langt mere krævende til EM, end de var i kvalifikationen.

Klaus Uggerhøj håber på at kunne forsvare sin placering som nummer 14 i Europa, når han mødes med de allerbedste crossfit-atleter i Europa.

I aften i Nordjylland LIVE kan du se et portræt af Klaus Uggerhøj, som også kommer i studiet og viser nogle af de øvelser, han skal dyste i ved EM.