Foto: Jens Skriver Steffensen

Nordjyder bagmænd i sag om pirat-tv

Et større netværk med ulovlig card sharing er blevet afsløret under politiaktion. Nordjyder har hovedroller.

To mænd fra Nordjylland mistænkes af politiet for at være bagmænd i et netværk om ulovlig deling af koder til betalings-tv.

Flere steder i Jylland har betjente torsdag besøgt og ransaget godt 30 adresser i forbindelse med sagen, oplyser Statsadvokaten for Særlig Økonomisk og International Kriminalitet, SØIK.

- Politi og anklagemyndighed ser med stor alvor på denne form for misbrug af it-udstyr til uberettiget at skaffe sig adgang til betalings-tv, udtaler vicestatsadvokat Erling Vestergaard i en pressemeddelelse fredag.

Store mængder af ulovligt krypteringsudstyr er blevet fundet under ransagningerne.

De fandt sted i Nordjylland, Midt- og Vestjylland og i Syd- og Sønderjylland.

Lokale betjente hjalp til under aktionen, og der var desuden assistance fra Rigspolitiets Nationale IT-Efterforskningssektion.

Tv-branchen taber hvert år millionbeløb på grund af netværk med ulovlig såkaldt card sharing, oplyser vicestatsadvokat Erling Vestergaard.

Ud over de to formodede hovedmænd er cirka 25 sigtet for være opkoblet til netværket. Straffen for at være bruger er en bøde på på til 20.000 kroner.

Inden for nogle uger forventer Erling Vestergaard, at myndighederne har fået et præcist overblik over sagen.

Aktionen skyldes en øget indsats fra politiets og anklagemyndighedens side mod piratkopiering og varemærkeforfalskning. SØIK, som også kaldes Bagmandspolitiet, har hovedrollen.

Den styrkede indsats er kommet i stand efter pres fra blandt andre Dansk Erhverv og Dansk Industri.

Disse organisationer og andre interessegrupper beskyldte sidste forår politiets indsats for at være for diffus og halvhjertet.