LIGE NU:

Nordjyder investerer mindre end resten af landet: - Det vigtigste er, at man kaster sig ud i det

Nordjyderne investerer i mindre omfang deres penge end befolkningen i de øvrige regioner. Men gode råd til investering er ikke langt væk.

Pengene drysser ikke lige frem ud af nordjydernes lommer, når det handler om investeringer. Nordjylland er en af de regioner, hvor borgerne i højere grad har pengene i banken end investeret i aktier.

Men gode råd er ikke dyre, hvis du vil i gang med at investere dine penge. John Stihøj er investeringsvejleder, og han har en række gode råd til dem, der overvejer at investere deres penge i aktier, eller dem der bare gerne vil have lidt mere forstand på, hvordan man investerer klogt.

- Der er mange nye investorer, der måske føler, at det er noget man ikke kan finde ud af. Det synes jeg ikke, at man skal være bange for, man skal bare gøre sit benarbejde hjemme fra, siger John Stihøj, der er direktør og investeringsvejleder i Aktieinfo.

Og hvad handler det benarbejde så om?

Ifølge John Stihøj gælder det om at lægge en strategi og måske vigtigst af alt – at holde sig til den.

Når man snakker om aktier og investeringer, så indbefatter en strategi, at man sætter sig ordentligt ind i det selskab, man vil investere i. Det gælder om at kigge på deres regnskab, for hvis man kan se en tendens i selskabernes regnskab, om der er stigende eller faldende indtjeninger, så kan man bedre vurdere, om selskabet er værd at investere i.

Derudover er det vigtigt at få et indblik i, hvad det er for en ledelse, der er i det selskab, man overvejer at investere i, og så skal man kigge på hvilke konkurrenter selskabet har, hvilke produkter har de med at gøre og hvordan markedssituationen ser ud på netop det område lige nu.

Undgå at blive grisk

Aktier er ikke gratis, og det er ikke sikret, at man får et overskud. Derfor skal man slå fast, inden man køber aktien, hvilket udnytte man kan være tilfreds med og hvilket tab, man kan leve med. Så hvis man har sat sig for at sælge til kurs 130, så skal man ikke blive grisk, når aktien når kurs 130, i stedet handler det om, at holde sig til sin strategi og sælge ved den kurs, man har besluttet sig for inden købet af aktien.

Men vigtigst af alt handler det om, at lade hjertet for yndlingsfodboldklubben ligge på stadion, når man investerer.

quote Dybest set, så må man aldrig investere med følelserne.

- John Stihøj, Direktør og investeringsvejleder, Aktieinfo.

- Dybest set, så må man aldrig investere med følelserne. Man skal investere på baggrund af fakta, altså hvor man har været inde og kigge på, hvad er det for et selskab, man investerer i, kigge på hvem er ledelsen, hvad med produkterne, er der en fremtid i produkterne, tjener de penge, siger John Stihøj.

Men selvom alt benarbejdet er på plads, så skal man holde sig for øje, at aktiemarkedet ikke kun kan gå op, men også ned.

- Jeg synes, at det vigtigste er, at man kaster sig ud i det, prøver det, men man skal selvfølgelig også på forhånd vide, at det her med at investere i aktier, det er ikke en fribillet til rigdom, siger John Stihøj.

Negativrente i banken

Selvom nordjyderne lige nu ligger i toppen, når man kigger på, hvor i landet folk vælger lade pengene blive i banken fremfor at investere dem, så kan det godt ændre sig i fremtiden, og det er der specielt én grund til.

- At det i dag koster penge at have penge stående i banken, det vil sige, at man skal tage stilling. Negative renter betyder, at investering er noget de fleste skal tage stilling til, siger Mikael Bak, der er direktør i Dansk Aktionærforening.

Det sidste råd fra John Stihøj er, at man kun skal investere penge, som man har råd til at tabe.

- Som udgangspunkt skal man være villig til at sige, at de penge man sætter af til aktier, det er nogle jeg kan undvære, siger John Stihøj.

John Stihøj nævner ligeledes, at man kan investere alt fra 100 til 10.000 kroner første gang. Man skal bare holde sig for øje, at jo færre penge man investerer, jo dyrere bliver aktien procentuelt, fordi man betale kurtage, som er prisen for at gennemføre en handel.

Blå blink

Spritbilist nikkede politibetjent en skalle - og forsøgte at bide betjenten i låret

hugorm natur

Varme vinteruger sætter gang i naturens forår

img_8573.jpg

To indbrudstyve anholdt: Mand genkendte stjålne designerlamper i salgsannonce

politikere

Den tredje Limfjordsforbindelse: Ny rapport skaber uenighed på Christiansborg

Blå blink

Spritbilist nikkede politibetjent en skalle - og forsøgte at bide betjenten i låret

hugorm natur

Varme vinteruger sætter gang i naturens forår

Til forsiden

Til forsiden