Foto: TV2/Nord

Nordjyder mister dagpenge

Flere end 2300 nordjyder kan se frem til at miste deres dagpenge til juli næste år. Der træder regeringens dagpengereform i kraft.

Arbejdsløse har efter dagpengereformen kun har ret til dagpenge i højst to år mod tidligere fire. Ann Christensen fra Hurup er en af de mange nordjyder, der om et år falder for grænsen.

- Jeg er træt af, at dagpengeperioden bliver halveret. De to år kunne have givet mig den livline til at finde mig et job, siger Ann Christensen.

Med de flere end 2300 arbejdsløse, der risikerer, at miste deres dagpenge, så er Nordjylland den landsdel, der bliver hårdest ramt.

- Det er en hetz mod de arbejdsløse. Jeg kan godt frygte, at der bliver flere fattige i Nordjylland, og det er bekymrende, siger folketingskandidat for Socialdemokraterne, Simon Kollerup.

Simon Kollerup går ind for en mere fleksibel dagpengemodel. En lang dagpengeperiode, når der er høj arbejdsløshed, og en kortere dagpengeperiode, når der er lav arbejdsløshed.

Ann Christensen risikerer, at må nøjes med en kontanthjælp på 1000 kroner, da hendes kæreste tjener en fin løn. Men skulle hun blive alene, så frygter hun, at hendes skæbne ligger i andre hænder end hendes egne.

- Det, der venter mig, det er måske et liv på gaden. Det håber jeg da ikke, men det kunne godt gå hen og ske, hvis ikke, der er nogle venlige sjæle, der vil hjælpe mig, siger Ann Christensen.

Ann Christensen har taget en uddannelse som sælger og har sendt flere end 400 jobansøgninger af sted.