Foto: Lone Vad Dam

Nordjyder sjusker med rengøring mellem tænderne

Kun fem ud af ti nordjyder gør dagligt rent mellem tænderne. Det viser en ny undersøgelse.

Philips Sonicare står bag en ny undersøgelse, der viser at nordjyderne er i særlig fare for at få tandsygdomme, da de er for dårlige til at gøre rent mellem tænderne.

77 procent af alle danskere over 45 år har allerede problemer med mundsundheden, dermed risikere de at udvikle paradentose.

En tandsygdom kan få alvorlige konsekvenser for helbredet. Det er ikke mindst vigtigt at opretholde en god mundhygiejne, når du kommer op i alderen, lyder rådet fra formanden for Dansk Tandplejerforening.

Blødende tandkød og paradentose er ikke kun sygdomme, som påvirker mundhulen men derimod hele kroppen. Årsagen er, at betændelsessygdomme i munden kan sprede sig til resten af kroppen. Det har senere års forskning bekræftet igen og igen. Lider man af tandkødsbetændelse eller paradentose, er der risiko for, at bakterierne fra munden kan bevæge sig ud i blodbanerne.

Det stigende antal nordjyder og danskere der ikke holder mundhygiejnen ved lige, bekymrer

- Det er bekymrende, at så mange ældre danskere er i risikozonen for at udvikle paradentose. Den grundige daglige mundhygiejne er alfa og omega for at undgå udviklingen af tandsygdomme som paradentose. Og når man kommer op i alderen er det ikke mindst vigtigt at fastholde en god mundsundhed gennem grundig og korrekt tandbørstning og daglig rensning af mellemrummene mellem tænderne, siger formand for Dansk Tandplejerforening, Elisabeth Gregersen.

Viljen til at gøre rent mellem tænderne er der. For syv ud af ti nordjyder har dårlig samvittighed over, at de ikke rengør mellemrummene ofte nok.

Den mest almindelige grund til at nordjyderne ikke renser mellem tænderne er simpelthen, at de glemmer at gøre det.