Nordjyder slås videre for Aalborg Sygehus

Nordjylland får ikke penge til at bygge et nyt storsygehus i Aalborg, men må bygge det nuværende ud. Også et planlagt nyt sygehus i Himmerland får nakkeskud.

I Region Nordjylland er der stor utilfreds med, at regeringens ekspertpanel for sygehusinvesteringer ikke bakker op om byggeriet af et ny akutsygehus i Aalborg.

Regeringens ekspertpanel indstillede torsdag, at Nordjylland får 3,2 mia. kr. til en samling og udbygning af Aalborg Sygehus - heraf er de 40 procent regional egenfinansiering.

- Det er ikke mange penge at gøre godt med. Samtidig er der stor risiko for, at man om nogle år vil kunne beskylde os slet ikke at være fremtidsrettede nok, hvis vi blot bygger ud på et sygehus inde i byen med alle de problemer, det vil give, siger regionsrådsformand Ulla Astman (S).

Ekspertpanelet vender i sin rapport også tommelfingeren ned for Region Nordjyllands ønsker om at bygge et nyt sygehus i Himmerland til afløsning for sygehusene i Farsø og Hobro.

- Det er dybt problematisk, at et centralt embedsmandsudvalg på den måde går ind og "overruler" en meget grundig og vanskelig
demokratisk proces, siger regionsrådsformanden.

Hun advarer samtidig de borgergrupper, der tidligere har
kæmpet hårdt for sygehuset i Farsø om at juble for tidligt.

- Ekspertudvalget lægger jo ikke op til et akutsygehus i
Farsø, men et almindeligt sygehus af mindre betydning, siger hun.

Ulla Astman siger, at regionen fortsat vil kæmpe politisk for at påvirke regeringens endelige beslutning om fordeling af midler til nye sygehuse.

/ritzau/