Nordjyder sparer op i stedet for at investere

I Nordjylland står pengene i banken i stedet for i mursten eller aktier. Det er konklusionen på en ny undersøgelse foretaget af PFA og Epinion.

Nordjyderne ligger i top, når det handler om at spare på pengene. I Nordjylland vælger borgerne i højere grad end i resten af landet at lade pengene stå på bankkontoen frem for at investere i for eksempel i aktier eller obligationer.

83 procent af nordjyderne vælger at sætte alle deres penge i banken. På landsplan er det 78 procent, der primært har pengene stående i banken.

- Hvis vi kigger på Nordjylland og nordjyderne, så er der denne her snusfornuft, som smitter af på meget af vores forbrug i Nordjylland. Jeg tror, det er det samme, der gør sig gældende med investeringer, at vi generelt er lidt mere forsigtige med vores investeringer og tager lidt færre chancer med investeringerne, end vi ser andre steder i landet, siger Leif Lind Simonsen, der er kommunikationsdirektør i Spar Nord. 

Det billede kunne flere af forbrugerne i Aalborg Storcenter også genkende, da TV2 Nord var forbi tidligere i dag:  

- Det er i banken, jeg føler, det er sikrest for mig. Så ved jeg, hvad jeg skal bruge dem på, siger Mads Henriksen fra Aalborg. 

quote Det er i banken, jeg føler, det er sikrest for mig. Så ved jeg, hvad jeg skal bruge dem på

Mads Henriksen, Aalborg

- Jeg har ikke investeret endnu, fordi jeg går op i, om jeg kan miste dem. Derudover tror jeg, at nordjyder vil have noget for pengene, siger Alexander Romanowska fra Aalborg.

Men der var også enkelte i storcentret, der har pengene andre steder end på opsparingskontoen:

- Jeg har både penge stående i banken, men også igennem investeringsselskaber, siger Jens Clausen fra Hirtshals. 

Her kan du se en del af interviewet med Leif Lind Simonsen fra Spar Nord.

Forsigtighed efter finanskrise

19 procent af nordjyderne mener, at risikoen ved investeringer er for stor, mens det kun gælder for 12 procent på landsplan. Generelt er danskerne blevet væsentligt mere forsigtige med investeringer siden finanskrisen:

- Efter finanskrisen for godt ti år siden blev mange danskere meget forsigtige med deres investeringer, fordi alle fik en stor forskrækkelse i forbindelse med krisen, siger Leif Lind Simonsen fra Spar Nord.

Selvom finanskrisen har lært mange, at de ikke skal være overmodige, så kan det også være en dum idé at blive for forsigtig med investeringerne, lyder det fra Leif Lind Simonsen:

- Når vi taler om investeringer, så er det både en ulempe at være overmodig, som vi så lige op til finanskrisen og overforsigtig, som vi ser en tendens til i dag. Det, der sker med den adfærd, vi ser i dag, hvor man placerer sin formue på indlånskonti i bankerne, det er, at værdien af dine investeringer smuldrer en lille smule, for beløbet er det samme, men priserne stiger i samfundet, så det man kan købe for pengene, det bliver mindre og mindre, fordi man ikke får et positivt afkast på sin formue.

Han anbefaler, at man taler med sin bankrådgiver, hvis man vil i gang med at investere pengene fra bankkontoen.

Se hele indslaget her.

Seneste nyt

fra Nordjylland