Seneste nyt:

Nordjyder tilbydes krisestøtte efter skyderi: - Vi får ganske mange henvendelser

Psykiatrien i Region Nordjylland tilbyder nu krisestøtte til nordjyder, der er berørt af søndagens tragedie i Field's, og de oplever allerede, at der er behov for ordningen.

Det var voldsomme billeder, der ramte danskerne søndag aften, da et brutalt skyderi fandt sted i shoppingcentret Field's på Amager. For nogle danskere kom det helt tæt på, fordi de var til stede i eller omkring Field's, eller fordi de var pårørende til nogen, der var der.

På grund af en planlagt Harry Styles koncert søndag aften var der særligt mange mennesker i området - også nordjyder, og de tilbydes nu krisestøtte af Region Nordjylland.

- Det er jo et voldsomt chok at komme fra en tryg situation til pludselig at befinde sig midt i et skyderi, derfor tilbyder vi dem krisestøttende samtaler, siger Jan Mainz, der er direktør for Kvalitet og Patientsikkerhed i psykiatrien i Region Nordjylland.

quote Langt de fleste vil komme sig på den her måde

Jan Mainz, direktør for Kvalitet og Patientsikkerhed i psykiatrien i Region Nordjylland

Risikerer angst og PTSD

Jan Mainz forklarer, at man i første omgang vil komme til at tale med psykiatrien, som afgør, hvad der er brug for. Efterfølgende kan man komme til at snakke med psykologer, læger og sygeplejerske, og så vil man blive spurgt ind til, om man har pårørende.

- Vi reagerer ganske forskelligt i sådanne situationer. Nogle reagerer slet ikke, andre reagerer med vrede eller trækker sig ind i sig selv, siger Jan Mainz.

Han forklarer, at det er vigtigt, at de berørte får noget støtte, for en voldsom hændelse som denne kan medføre angst, stress eller PTSD.

- En indsats som denne kan være med til at bekæmpe de mulige følger. Langt de fleste vil komme sig på den her måde, og ellers må vi finde ud af, hvad vi mere kan gøre for dem, siger Jan Mainz.

Ganske mange henvendelser

Indsatsen er bare nogle timer gammel, men den har allerede vist sin berettigelse. Jan Mainz fortæller, at de allerede har fået ganske mange henvendelser, så der har helt sikkert været en del nordjyder i området blandt andet på grund af koncerten og sommerferie.

- Man må bestemt sige, at der er behov for ordningen, og den er blevet brugt, siger Jan Mainz.

Der er også etableret krisehjælp i Region Hovedstaden, så tilbuddet er henvendt til de nordjyder, som er vendt hjem mandag, eller som kommer senere.  

Jan Mainz' gode råd til berørte nordjyder

Hvis du selv var til stede eller er pårørende til en, der var, kan du kontakte kriseberedskabet på telefon 97 64 30 00.


Bilka1

play Skal Bilka til Hjørring? Nu skal politikerne i Hjørring igen tage stilling

Spilt med Heunicke og Hannah

play Brexit kan koste Hannah lægedrøm - nu vil minister se på regler for udenlandske læger

250617 norwegian erstatningskrav

play Ansatte i lufthavn tiltalt for svindel med flybilletter

Tech

Populær uddannelse i Aalborg: Unge vil kombinere bøger og håndværk

Bilka1

play Skal Bilka til Hjørring? Nu skal politikerne i Hjørring igen tage stilling

Spilt med Heunicke og Hannah

play Brexit kan koste Hannah lægedrøm - nu vil minister se på regler for udenlandske læger

250617 norwegian erstatningskrav

play Ansatte i lufthavn tiltalt for svindel med flybilletter

Til forsiden

Til forsiden