Nordjyder tog revanche i ishockeyligaen

Frederikshavn White Hawks og Aalborg Pirates rejste sig begge lørdag oven på fredagens nordjyske nederlag i Metal Ligaen.

Der var sejre til begge nordjyske mandskaber i ishockeyligaen lørdag aften. Frederikshavn White Hawks slog Rungsted på hjemmebane, mens Aalborg Pirates sendte Gentofte hjem med et nederlag i bagagen.

Frederikshavn dominerede i hjemmekampen mod Rungsted, men det var først til allersidst, at 5-3-sejren til høgene blev sikret. Rungsted scorede kampens første mål, og gæsterne formåede at hænge på, selvom White Hawks havde bragt sig foran med 3-1 inden første periode var omme.

Hjemmeholdet vandt skudstatistikken med hele 42-11, men gæsterne var skarpest foran mål. Frederikshavn førte med 4-2 efter anden periode, og spændingen steg til sidst i kampen, da Rungsted reducerede til 4-3 med 39 sekunder igen.

Mads Bech Christensen afgjorde dog endegyldigt kampen for White Hawks med 17 sekunder igen, og høgene er nu tilbage i topstriden efter at have vundet tre af sine seneste fire kampe.

I Aalborg trak Pirates først afgørende fra Gentofte i tredje periode. Piraterne førte med 2-1 efter første periode og 3-2 efter anden. Matt Francis gav værterne deres første tomålsføring godt midtvejs i tredje periode, og til sidst lukkede Mike Vaskivuo til 5-2 i tomt mål.

Aalborg ligger stadig på ottendepladsen i Metal Ligaen, men holdet har nu hele 12 point ned til Herlev på niendepladsen, og piraterne ligger dermed lunt i svinget til at tage en slutspilsplads.