09:33

Foto: Iben Hedemann

1 af 2

Nordjyder vil have madkasser

Forestil dig, at du kan slippe for køen i Supermarkedet og samtidig undgå alt travlheden omkring aftenens madlavning. Flere og flere nordjyder undgår problemer som disse ved at benytte sig af madtilbud, der bliver bragt lige til døren.

Eftermiddagen kan være hektisk for mange børnefamilier, hvor forældrene har sent fri og børnene skal til fritidsaktiviteter. Men måske findes løsningen i aftensmaden.

På Guldsmedegård udenfor Hobro har man specialeret sig i at levere aftensmad til nordjyske familier. På den måde skal travle familier ikke bekymre sig om hverken inspiration eller om indkøb, som ellers for mange er kilden til stress i hverdagen.

- Vi oplever, at der et behov. Vi får flere og flere kunder, der gerne vil have hjælp til aftensmaden, siger Ruben Frederiksen, der ejer Guldsmedegård.

En gang om ugen bringer Guldsmedegård en madkasse ud med alt lige fra kød, krydderier og grøntsager til 350 familier ugentligt i gennemsnit. En madkasse, der koster 560 kroner. Her er der så opskrifter og tilhørende mad til fire dages aftensmad.

Gitte Bach Schmølker fra Skørping er en af dem, der gerne vil undgå køen i Supermarkedet og de hektiske timer op til aftensmadstid. I halvandet år har hendes familie med mand og tre børn modtaget madkassen fra Guldsmedegård.

- Vi manglede ny inspiration til aftensmaden og savnede samtidig mere rolige eftermiddage. Det har vi fået med madkassen, så vi er rigtig glade for at være med i ordningen, siger Gitte Bach Schmølker og fortsætter:

- Man kunne også tro, at mad udefra er dyrt, men vi sparer omkring 1000 kroner på madbudgettet om måneden ved at få maden fra Guldsmedegård i stedet for at handle ind og lave den selv.

Familien fra Skørping er langt fra de eneste, som vælger at få hjælp til aftensmaden. I 2012 bragte Guldsmedegård 11 kasser ud ugentligt i gennemsnit - i dag modtager op mod 350 familier madkassen. Samtidig er 1500 kunder tilmeldt Guldsmedegård, hvor de kan melde mad fra og til efter hvordan det passer ind i familiens ønsker.

- Vi forventer, at vi om nogle år har omkring 1000 kunder med i ordningen. Vi oplever i hvert fald meget stigende interesse, siger Ruben Frederiksen, Guldsmedegård.