LIGE NU:

Nordjydere utilfredse med offentlige bygninger

88 pct. mener de offentlige bygninger er for dårlige

En ny undersøgelse viser, at nordjyderne er meget utilfredse med den standard, som skoler, sygehuse og andre offentlige bygninger har. Samtidig vil vælgerne gerne bruge flere penge på at forbedre og bygge nyt.

Mange skoler, sygehuse, plejehjem, vuggestuer, idrætshaller landet over er nedslidte og trænger alvorligt til at blive renoveret. Danskerne er meget utilfredse med bygningernes tilstand viser en ny undersøgelse, som analyseinstituttet Zapera har gennemført for Dansk Byggeri.

I Nordjylland mener mere end 88 pct. af vælgerne i, at tilstanden på offentlige bygninger er dårlig eller meget dårlig. Samtidig vurderer hele 85 pct., at tilstanden af de offentlige bygninger har betydning for velfærden i høj grad eller i meget høj grad.

Byg-formand: Gør noget ved det

Mange mener tilmed ikke, at der er plads nok i de offentlige bygninger. Mere end 62 pct. af de nordjyske respondenter peger på, at der mangler plads i skoler, daginstitutioner, på sygehuse, plejehjem osv.

- Hver eneste kommune burde gå i gang med at lave et bygningsregnskab. I dag har kun meget få kommuner viden om, hvilken tilstand bygningerne er i og hvad det ville koste at genoprette dem - lyder en kommentar fra Dansk Byggeri i Nordjylland, det konservative folketingsmedlem Knud Kristensen.