Arkiv Foto: Per Colstrup Vinkel (arkiv)

Nordjyderne har færrest konflikter med naboerne

Nordjyderne har færrest nabokonflikter. Her er det hver tredje, som har haft en konflikt med naboen.

Nordjylland er den landsdel, hvor der er færrest nabokonflikter. Hver tredje nordjyde har oplevet at have haft en konflikt med naboen. I København har hver anden haft en nabokonflikt.

En ny undersøgelse, som TNS Gallup har lavet for Gjensidige Forsikring, viser, at der er færrest konflikter imellem naboer i Nordjylland og i Syddanmark. I Nordjylland har hver tredje oplevet at have en nabokonflikt, imens hver anden i København har haft konflikter med naboen.  

Gøende hunde, høj musik og larmende børn er noget af det, der oftest er grunden til nabokonflikter i Danmark. Når folk bor tæt, så skal der ikke altid meget til, før der kan opstå uenigheder. Derfor opfordrer Gjensidige Forsikring folk til at snakke med hinanden, før uenighederne udvikler sig.

- Naboskab kan bidrage med rigtig mange gode ting. Derfor er det bekymrende, at så mange har oplevet nabokonflikter. Jeg tror, det er vigtigt, at vi viser hensyn til hinanden. For det kan være med til at forhindre konflikterne i at opstå, siger Kim Rud-Petersen, der er koncerndirektør Nordic i Gjensidige Forsikring.