Foto: TV2/Nord

Nordjyderne har tillid til politi

Nordjyderne har tillid til deres politi. Det viser årets omdømmeanalyse af dansk politi, hvor Nordjyllands Politi endda indtager en førerposition blandt politikredsene.

For tredje år i træk stiger Nordjyllands Politis omdømme blandt de adspurgte nordjyder. I år ligger omdømmet oppe på 81,8 mod sidste års 81,1 og 79,0 i 2012. Det skriver Nordjyllands Politi i en pressemeddelelse.

Politiledelsen i Nordjyllands Politi mener, at det høje omdømme blandt nordjyderne klart viser, at nordjyderne har tillid til deres politi.

- Det er vi selvfølgelig meget tilfredse med. Det er vigtigt for demokratiet og trygheden, at borgerne tror på, at vi udfører vores pligter på en professionel og ansvarlig måde, siger politidirektør Elsemette Cassøe.

Hun fremhæver i pressemeddelelsen, at politiets omdømme formes af det konkrete møde mellem politiets medarbejdere og borgeren. - Vi skal møde borgerne med respekt og høflighed, når de træder ind i forhallen på politigården, eller når de bliver stoppet på vejen og får en bøde. På den ene side skal vi yde service, og på den anden side står vi også nogle gange i situationer, hvor vi skal anvende magt. Det er i dét spændingsfelt, at vi skal navigere på en forsvarlig måde, siger Elsemette Cassøe, der påpeger at politiets optræden i pressen også er vigtig.

- Især vores optræden i pressen betyder meget for vores omdømme, da mange mennesker får deres opfattelse af vores arbejde gennem medierne, tilføjer Elsemette Cassøe.