Nordjyderne vil giftes den 12.12.12

Det kommer til at syde af romantik på de nordjyske rådhuse d. 12. 12. Rigtig mange vil vies på den specielle dato.

En rundspørge TV2/Nord har foretaget, viser, at onsdag den 12. december bliver en rigtig travl dag på de nordjyske rådhuse. Den specielle talkombination for datoen 12.12.12 betyder nemlig, at rigtig mange har bestilt tid til at blive gift. Og rådhusene melder om ekstraordinær travlhed på dagen. Måske fordi det efter onsdag den 12. december varer rigtig mange år, før der igen bliver mulighed for vielsesdatoer med tre ens tal. Næste gang er den 1. januar 2101 med tallene 01.01.01.

For at sætte trumf på er der flere steder i Nordjylland sågar par, der har booket tid til vielse præcis klokken 12 minutter over 12, eksempelvis på rådhuset i Skagen, i Hadsund og i Veshimmerlands Kommune.

I Aalborg Kommune er der særdeles stor efterspørgsel på vielser på den specielle dag. Her har 23 par bestilt tid til vielse, og kommunen holder ekstraordinært åbent for vielser på en onsdag, hvor de ellers ikke normalt afholder vielser. Her står tre giftefogeder klar til at vie de 23 par.

I Frederikshavn Kommune har 11 giftelystne par fået tid til vielse, og i Mariagerfjord Kommune siger 12 par ja til hinanden på dagen. I Brønderslev Kommune har syv booket sig ind til d. 12.12, og det er usædvanligt mange. Her vier man normalt kun ét par om ugen.

Og til dem, der går med friertanker: Det er med at skynde sig, hvis man vil giftes d. 12.12.12 - papirerne skal nemlig nå at være på plads, inden der kan siges ja til hinanden på rådhuset.

Så mange skal giftes d. 12.12.12:

Aalborg Kommune: 23
Mariagerfjord Kommune: 12
Frederikshavn Kommune: 11
Hjørring Kommune: 9
Vesthimmerlands Kommune: 8
Brønderslev Kommune: 7
Jammerbugt Kommune: 7
Thisted Kommune: 6
Rebild Kommune: 4
Morsø Kommune: 3
Læsø Kommune: 1

Kilde: TV2/Nord

Seneste nyt

fra Nordjylland