LIGE NU:

Nordjyders briller skal få nærsynede i Tanzania til at se

Louis Nielsen sætter igen kursen mod Tanzania for at uddele briller, og afdelingen i Aalborg beder nu nærsynede om hjælp.

I Tanzania har rigtig mange ikke råd til at gøre noget ved deres dårlige syn, og for nogen betyder det, at de må famle sig frem.  

Det har optikerkæden Louis Nielsen besluttet sig for at gøre noget ved. I syv år er de rejst til Tanzania med gamle briller, som de har samlet ind – og snart går turen afsted igen.

Derfor beder de Louis Nielsen om hjælp. Og har du minusstyrke, er dine gamle briller i ekstra høj kurs ved butikken i Aalborg, der specifikt går efter briller til nærsynede.

- Vi kan nemlig se, at vi ikke har fået indleveret så mange briller med netop minusstyrke, og omvendt ved vi, at det er noget, vi får brug for i Tanzania, siger Henrik Dalager, der er chefoptiker og partner ved Louis Nielsen i Aalborg.

I løbet af de syv år, optikerne har været afsted, har de delt 32.000 par briller ud. Og selvom brillerne er blevet givet ganske gratis, får donorerne også ofte noget tilbage – nemlig et billede af brillens nye ejer.

I efteråret 2015 tog TV2 Nords Mogens Jørgensen på brillemission, og i samarbejde med Louis Nielsen samlede han 4000 par brugte briller ind til Louis Nielsen.

Briller helt op til styrke ti fik nye ejermænd – og du kan se hele den gribende dokumentar fra besøget her: