LIGE NU:

Nordjylland fyldt med mobilhuller

Overalt i Nordjylland eksisterer de såkaldte mobilhuller. Steder, hvor mobildækningen enten ikke er til stede, eller er meget lav. Mobilhullerne kan være farlige, siger formanden for vagtlægerne.

I sit hjem i Gistrup prøver Poul Rasmussen et opkald, men uden held. Og det er ikke kun i dette tilfælde, at mobildækningen er så svag, at en opkald ikke kan gennemføres.

- Der er ingen dækning herude. Jeg har flere gange prøvet, at blive smidt af en samtale, hvis jeg har fundet bare lidt signal, Poul Rasmussen.

Poul Rasmussen er blot en af rigtig mange nordjyder, der jævnligt oplever de såkaldte mobilhuller. På TV2/Nords facebookside, har vi fået et hav af kommentarer fra utilfredse nordjyder.

Som vagtlæge oplever Eddie Nielsen også de mange mobilhuller i det nordjyske land. Han mener, huller kan være decideret farlige.

- Hvis vi står med en dårlig patient, og vi ikke kan ringe op efter en ambulance, jamen så er vi på den, siger Eddie Nielsen.

Hos Teleindustrien kender de godt til den manglende dækning i Nordjylland, men forklarer det med økonomi.

- Mobilselskaberne er jo også virksomheder, der skal tjene penge. Så de steder, hvor der ikke bor så mange mennesker, kan bliver nedprioriteret, siger direktør i Teleindustrien Jacob Willer.

Poul Rasmussen har opgivet klagerne tilmobilselskaberne. Han har fundet sin egen løsning.

- Jamen, jeg har sat en stor parabol op ude i haven, og så en bænk foran. Det er det eneste sted, hvor der er dækning. Men om vinteren bliver samtalerne noget kortere, siger Poul Rasmussen.