03:39

1 af 2

Nordjylland går ind i kampen mod ebola

Hele verden er gået ind i kampen mod den frygtede Ebola-virus. Den danske beredskabsstyrelse bidrager til indsatsen på foranledning af verdenssundhedsorganisationen WHO. Det er et nordjysk firma, som har produceret materiel til personalet i de sygdomsramte områder.

Scanvogn i Tornby nord for Hjørring har hjulpet Beredskabsstyrelsen i kampen mod ebola. De har produceret nogle letvægtshuse, der skal sendes til de Ebola-ramte områder i Vestafrika, som samlesæt.

- Det er nogle præfabrikerede huse, som i Liberia skal bruges til hvile og rekreation for de sundhedsarbejdere, der arbejder dernede, siger Brian Thøste Christensen, der er sektionsleder ved Beredskabsstryrelsen.

Scanvogn producerer normalt skurvogne. Opgaven fra Beredskabsstyrelsen var en specialbestilling. Det nordjyske firma har udnyttet deres kompetencer til at producere det produkt, der er brug for.

Det virker måske lidt primitivt at sende skurvogne til Afrika, men nødhjælpsarbejderne i katastrofeområder er som regel kun vant til teltlejre.

- Det er rigtig gode forhold, og alternativerne i lokalområderne er langt værre. Her der sikrer man nogle gode forhold, siger Brian Thøste Christensen, der er sektionsleder ved Beredskabsstryrelsen.

Husene fragtes i lastbiler til Sverige, hvor de skal sendes videre til Liberia sammen med andet nødhjælpsgrej.