Nordjylland i partnerskab med regeringen

Nyt samarbejde mellem Region Nordjylland og regeringen skal sikre vækst og arbejdspladser i det nordjyske.

Senere i dag kan Vækstforum Nordjylland og regeringen præsentere en ny samarbejdsaftale, der har det fornemme mål at danne bedre vækstforhold i Nordjylland. Det skal ske ved et øget samarbejde indenfor blandt andet fiskeri, sundhedsinnovation og maritime erhverv.

Regeringen og Vækstforum Nordjylland er blevet enige om en række initiativer indenfor tre områder. Dels skal det nye samarbejde sikre en styrket sammenhæng mellem erhvervsfremme-, uddannelses- og beskæftigelsesindsatsen. Der skal være en stærkere regional resultatopfølgning, arbejdsdeling og koordination, og endelige skal der være en fælles opfølgning på regerings vækstplaner.

Erhvervs- og vækstminister Annette Wilhelmsen, Minister for by, bolig og landdistrikter Carsten Hansen og regionsrådsformand Ulla Astman glæder sig alle over den nye aftale. De tror, den kan være med til at styrke udviklingen i Nordjylland, der ifølge de tre samarbejdskumpaner har et stort potentiale indenfor bygningshvervet.

Ifølge Ulla Astman kan det nye samarbejde være med til at sikre flere nye bygningsinitiativer, der kan holde kompetenceniveauet højt i byggebranchen og samtidig øge beskæftigelsen.