00:39

Weekenden bød på ni indbrud i Nordjylland

Foto: Erik Refner, Scanpix

1 af 2

Nordjylland ramt af ekstraordinært mange indbrud i weekenden

Efter en længere periode med markante fald i antallet af indbrud ramte en indbrudsbølge i weekenden Nordjylland.

Nordjyllands Politi har i de seneste ni måneder haft stort fokus på at nedbringe antallet af indbrud. Den mission er lykkedes. Antallet af indbrud har været markant lavere i de seneste måneder, end det var i samme periode sidste år, men i den forgangne weekend ramte en indbrudsbølge Nordjylland.

Ni steder i Nordjylland var ubudne gæster på besøg, viser Nordjyllands Politis foreløbige opgørelse for weekenden. Det betyder, at den første weekend i november var ekstraordinær på indbrudsfronten.

- Denne weekend afviger meget fra de øvrige weekender, siger politikommissær Sune Myrup fra Nordjyllands Politi.

To indbrud fandt sted i Sæby og to skete i Frederikshavn, mens indbrudstyve også aflagde beboere i Ålbæk, Arden, Hadsund, Aalborg og Støvring et besøg.

- Vi ved endnu ikke, om der er en sammenhæng mellem indbrudene, men vi kan se, at indbrudene har været spredt ud over det meste af politikredsen, siger Sune Myrup.

Det er blandt andet computere, smykker, designermøbler, kontanter og værktøj, der er blevet stjålet. Ved indbruddet i Hadsund stjal tyvene en gummibåd samt en Suzuki-påhængsmotor.

To indbrudstyve blev anholdt i forbindelse med indbruddet i Ålbæk. Her brød tyvene søndag aften omkring klokken 18.45 ind i et sommerhus og stjal to designerstole. Der var installeret en tyverialarm i sommerhuset, så politiet blev hurtigt alarmeret og stoppede de to tyve, som kørte i en Ford Transit. Indbrudstyvene blev anholdt og taget med til afhøring.

Nordjyllands Politi ved ikke, hvorfor antallet af indbrud er steget markant i den seneste weekend, men fortæller, at det ikke er unormalt, at november er kendt som en indbrudsmåned.

- Vi ser tit en stigning i november, hvor aftenmørket melder sig tidligere og giver indbrudstyvene bedre mulighed for at arbejde i ly af mørket, siger Sune Myrup.