LIGE NU:

Nordjylland tiltrækker masser af turister – også i ydersæsonen

Nordjylland giver resten af landet baghjul, når det kommer til overnatningstal.

Der er gang i turismen i Nordjylland – også selvom det ikke er højsæson. Det viser spritnye tal fra Danmarks Statistik.

Her kan man se, at der har været en fremgang i overnatningstal på 13,62 procent i oktober. På landsplan har der i gennemsnit været en fremgang på 6,27 procent.

quote Der er ingen tvivl om, at det øgede markedsføringsbudget har en stor del af æren for de fine resultater i Nordjylland

Ann Marie Søborg Karkov, VisitNordjylland

- Ser man isoleret på turisternes døgnforbrug, har årets samlede stigning indtil videre resulteret i en øget turismeomsætning på knap 888 millioner kroner i Nordjylland. Efter en imponerende sommer glæder vi os over, at den positive udvikling fortsætter, siger Ann Marie Søborg Karkov, der er direktør i VisitNordjylland.

Ifølge rapporten ”Turismens økonomiske betydning i Danmark 2017” betyder fremgangen, at der i år er skabt mere end 1100 nye nordjyske jobs.

Styrket samarbejde betyder flere turister

Ifølge Ann Marie Søborg Karkov er væksten blandt andet et resultat af, at samarbejdet i nordjysk turisme er styrket. For eksempel er direktørerne for de store nordjyske attraktioner, Fårup Sommerland, Nordsøen Oceanarium, Skallerup Seaside Resort og Aalborg Zoo gået sammen i Fælles Vækst Initiativet med opbakning fra alle regionens kommuner og det nordjyske erhvervsliv.

Mange virksomheder har bidraget økonomisk til initiativet.

- Med Fælles Vækst har vi skabt en fælles ramme for turismesamarbejdet, som løfter vores ambition om at styrke tilstrømningen af gæster og dermed øge turismeomsætningen. Der er ingen tvivl om, at det øgede markedsføringsbudget har en stor del af æren for de fine resultater i Nordjylland, siger siger Ann Marie Søborg Karkov.

310721 Knivstik Vejgaard Kroen

36-årig stukket i mave og ben efter slagsmål

310721 Regn

DMI: Risiko for lokale skybrud og torden i Himmerland

p-bøder

play Lasse blev bombarderet med p-bøder, efter han havde købt en nummerplade med teksten ´ukendt´: Nu har han vundet sag over parkeringsselskab

310721 FO Danmarks første vandsøgshund

Walther er Danmarks første vandsøgshund

310721 Knivstik Vejgaard Kroen

36-årig stukket i mave og ben efter slagsmål

310721 Regn

DMI: Risiko for lokale skybrud og torden i Himmerland

Til forsiden

Til forsiden