Nordjylland skal efter planen tage det nye supersygehus i brug i 2020. Foto: Aalborg Universitetshospital

Nordjylland vil ikke vente med sygehusbyggeri

Eksperter foreslår, at alle supersygehuse ikke bygges samtidig. Men Nordjylland vil ikke vente, siger regionsrådsformand.

Eksperter: Lær af erfaringer fra hinanden

Vi vil ikke vente med at bygge det store nye sygehus i Aalborg Øst. Sådan lyder det fra regionrådsformand Ulla Astman.

Hendes reaktion kommer efter at formanden for statsrevisorerne og ekspert opfordrer regionerne til at bygge de seks planlagte nye store sygehuse i Danmark forskudt. På den måde ville man kunne trække på hinandens erfaringer og undgå at lave de samme fejl, skriver Jyllands-Posten i dag.

Men den opfordring har Ulla Astman ikke tænkt sig at følge for det vil i følge hende sætte byggeriet i Aalborg i stå i mange år.

- Det er jo ikke kun i byggeperioden, at man kan høste erfaringer fra hinanden. De reelle erfaringer kan vi jo først høste i det øjeblik at man er i god gang med den daglige drift. Det vi gør nu er jo at sikre os, at vi bygger fleksibelt og vi bygger efter de mest moderne måder at bygge sygehuse på og så kigger vi meget grundigt, ikke bare til erfaringerne herhjemme, men også til erfaringer fra hele verden, siger hun til P4 Nordjylland.

Heller ikke sundhedsordfører for Socialdemokratiet, det nordjyske folketingsmedlem Flemming Møller Mortensen er enig i, at det ville være fornuftigt at vente med evt. byggeriet i Aalborg.

- Det er ikke fordi, at jeg ikke forstår deres synspunkt. Selvfølgelig er det en stor mundfuld set med danske øjne, men vi har altså danske ingeniørfirmaer og danske arkitektfirmaer, som har bygget sygehuse i udlandet. Vi har ingeniørfirmaer, der er vant til at bygge store byggerier i Danmark, siger han.

Det nye moderne sygehus i Aalborg Øst skal efter planerne stå færdigt i 2020.