07:26

Foto: Michael Schmidt Thomsen

1 af 2

Nordjyllands konfirmationsguru: Klassisk undervisning er ikke holdbart

Benny Vindelev vil have konfirmanderne i bevægelse, så de indrager sig selv og udfolder sig mere kreativt. På den måde lærer de Kristendommen bedre, mener han.

Benny Vindelev er kendt som Nordjyllands konfirmationsguru. Han er præst og er projektleder i Aalborg Budolfi provsti og dedikerer stort set alt sin tid til konfirmationsforberedelse.

Nøgleordene for ham i undervisning er inddragelse af eleverne, kreativitet og i bevægelse.

- Enhver ved godt, at en konfirmand ikke kan lære Kristendom en hel vinter inden for en kvadratmeter, som en stol fylder. Det kan ikke lade sig gøre, siger Benny Vindelev.

- Der skal bevægelse ind i det. Konfirmanden skal selv investere noget med sine kammerater. De skal selv involvere sig i det, arbejde med stoffet og have en frihed med det stof, de arbejder med.

I år har han blandt andet afholdt påskeløb for flere hundrede konfirmander, hvor man skal rundt i hele Aalborg Midtby til forskellige poster.

- Det er hører jo med til den almindelige strømning, at den klassiske undervisning ikke længere er holdbar. Der er nogle andre læringsperspektiver nu, og det er vi selvfølgelig også en del af i kirken, siger Benny Vindelev, der er sikker på, at konfirmanderne får mere ud af den mere nytænkende undervisning.

- De arbejder faktisk lidt mere opmærksomt, når der er kreative aktiviteter. Derudover hjælper det selvfølgelig, at der går konkurrence i det, slutter han.