LIGE NU:

Nordjysk barista er Danmarks bedste

To nordjyder hev i weekenden en førsteplads og en andenplads hjem til Danmarksmesterskaberne, hvor de stillede op i disciplinen Latte Art.

Baristaer fra hele landet var i weekenden samlet i København for at deltage i Danmarksmesterskaberne i diverse kaffemesterskabsdiscipliner. Der blev blandt andet dystet i Barista DM, Cupping DM og Latte Art DM - i sidstnævnte disciplin hev to nordjyder henholdsvis første- og andenpladsen pladsen hjem.

Det var Maria Lynge fra Behag din smag og Thomas Munk fra Cafeministeriet, som ikke blot formåede at komme til finalen, men også fik taget de to topplaceringer i Latte Art kategorien.

I finalen skulle der laves seks kopper, som skulle ligne de billeder, som deltagerne selv havde givet til dommerne. De to nordjyder bevarede overblikket i finalen, og kunne dermed hæve armene.

Det var en tæt finale, hvor kun to point adskilte første- og andenpladsen, men Maria Lynge klarede sig bedst og skal derfor repræsentere Danmark ved verdensmesterskabet i Korea i november.