Nordjysk cateringfirma: - Min telefon er rødglødende
Det er ikke bare restauratørene, der har travlt de kommende dage forud for genåbningen onsdag. Hos underleverandørene skal der løbes hurtigt for at kunne følge med efterspørgslen.
Allerede fra på onsdag kan vi igen tage ud at spise eller ud at nyde en øl. Restaurationsbranchen kan med den fremrykkede genåbning nemlig slå dørene op for både udendørs og indendørs servering, og det skaber ikke bare travlhed ved de lokale caféer og restauranter – der er også drøn på hos underleverandørerne.
- Det har været meget hektisk. Min telefon har været rødglødende, fortæller Michael Vinther, der er medejer og salgschef ved Emborg Catering.
Den nordjyske virksomhed lever af at levere kød til blandt andet restaurationsbranchen.
- Jeg tror, at vi på sigt bliver nødt til at ansætte flere folk. Vi løber så stærkt, som vi kan, og der er virkelig run på, men jeg ser det også som noget positivt og sjovt, at vi skal løbe stærkt. Det er godt for os alle sammen. Endelig kommer Danmark i gang igen, siger han.
- Jeg glæder mig
Der er også glæde at spore hos restauratørerne. Onsdag kan de åbne op både inde og ude. Dog med enkelte forholdsregler indendørs. Der skal være to kvadratmeter per for siddende servering og fire kvadratmeter, hvis man primært står op. Sidste udskænkning er klokken 22.
- Det er jo fantastisk, det er simpelthen så godt. Der kan være lidt praktik i det for nogle enkelte restauranter og måske min egen, men uanset hvad så er der nu en dato, og vi må åbne, og så skal vi bare åbne, mener Mikele Volpi, der er næstformand i organisationen Danmarks Restauranter & Caféer.
Alle folketingets partier med undtagelse af Nye Borgerlige, er blevet enige om den fremrykkede genåbning - som også vækker glæde blandt flere nordjyder.
Det siger nordjyderne
- Jeg glæder mig rigtig meget til at kunne komme ud at spise igen og komme ud blandt andre folk. Man ser meget de samme, og det kan godt blive lidt kedeligt i længden, siger 16-årige Ea Lykke Nielsen, der er ved at uddanne sig til dyrepasser.
- Det er jeg egentlig ligeglad med. Jeg er ikke den, der går på café og restaurant ret tit, så jeg overlever, lyder det fra Kirsten Sinnabar, der arbejder som receptionist ved Nordjyllands Politi.
- Det, synes jeg, er alletiders, det glæder jeg mig virkelig til. For konen og mig vi holder af at tage ud at spise engang imellem, siger smeden Anders Møller Nielsen.
Du kan få det meste på menuen
Den fremrykkede genåbning kan dog gøre det svært for branchen at få alle varer hjem allerede inden onsdag.
- Vi kan blive så klar, at vi kan tilbyde vores gæster det meste af vores menukort og det meste af vores vinkort, men der vil være nogle enkelte ting, som vi ikke lige kan have klar til onsdag.
Det kan nemlig knibe med at få specialvarer hjem.
- Der kan være nogle specialiteter, som restauranterne kører med, så hvis ikke man lige har det på lager og fabrikken har stået stille så er det klart, at så vil det tage noget tid, inden det er oppe at køre igen.
Trods den massive efterspørgsel fra kunderne, er det endnu ikke et problem for den nordjyske underleverandør at levere noget.
- Vi har været forberedt, vi er så heldig stillet, at vi har meget salg til detailhandel og slagtere, så vi er helt klædt på og klar til at levere til vores kunder, siger
Hos nogle i branchen er der tvivl om, hvordan en eventuel genåbning vil foregå. Hos Aalborg Street Food er planen indtil videre at vente til 1. maj med at åbne.
Hos nogle i branchen er der tvivl om, hvordan en eventuel genåbning vil foregå. Hos Aalborg Street Food er planen indtil videre at vente til 1. maj med at åbne.