LIGE NU:

Nordjysk festival genopstår

Studenterhuset relancerer deres nordjyske vækstlagsfestival Way Up North.

Den nordjyske musikfestival Way Up North har siden 2004 sat fokus på det rytmiske vækstlag i Nordjylland. Festivallen har været på pause både i 2013 og 2014, men nu vender den tilbage.

-Efter at have lavet Way Up North Festival siden 2004 besluttede vi at sige stop i 2013. Ikke fordi der ikke stadig var masser af gode lokale bands, men fordi vi følte, at festivallen efterhånden havde gjort sig selv overflødig. Vi syntes, det var tid til at gå nye veje. Men det blev hurtigt klart for os, at der stadig var brug for en samlende begivenhed, som præsenterede den nordjyske musik. Vi har holdt fast i idéen med at præsentere nøje udvalgte bands og samtidig invitere udvalgte gæster fra den danske musikbranche, som kan have en interesse i at opdage nye talenter, siger Studenterhusets kunstneriske leder Mads Mulvad.

Navne som Oh No Ono og The Blue Van trådte deres barnesko på Way Up North.

Festivallen finder sted i Studenterhuset den 27. og 28. marts, og der er booket 29 bands og solister, der dækker over en alt fra metal, hardrock, indie, garage til singer songwritere og hiphop.