Nordjysk firma gør bilismen miljøvenlig

Samarbejde mellem firmaet SerEnergy og Aalborg Universitet resulterer i en teknologi, der gør at fremtidens biler kan køre miljøvenligt, uden ulemper. Verdenspremiere i Frederikshavn på mandag.

<b>Halverer forbrug og udgifter</b>
Konceptet halverer energiforbrug og brændstofudgifter, i forhold til en tilsvarende benzinbil.
Arbejdet med at kombinere el-biler, brændselscelleteknologi og metanol er forsøgt andre steder i verden, men med SerEnergys nye højtemperatur-PEM-brændselscelle får konceptet en hidtil uset virkningsgrad, som gør det unikt i sammenligning med de tidligere forsøg.
Når det nye koncept er implementeret i en bil, vil både energiforbrug og brændstofudgifter være halveret i forhold til en tilsvarende benzinbil.

<b>AAU og Vækstforum</b>
Konceptet er udviklet i samarbejde med Institut for Energiteknik på AAU med støtte fra Vækstforum for Nordjylland samt Energistyrelsens EFP-program under Nordjysk H2FC Center.

<b>Almindelig tankstation</b>
Der vil kunne tankes op på en ganske almindelig tankstation.
- Der er mange fordele ved elbiler, men hidtil har de ikke kunnet køre særligt langt på en opladning. Men med vores nye koncept kan bilen ved hjælp af en brændselscelle lade sig selv op undervejs. Den nye brændselscelle kører på metanol, som kan produceres ud fra alle kendte energiformer, og da det er en væske, vil man let kunne vil tanke det på en almindelig tankstation, forklarer direktør Anders Korsgaard fra SerEnergy. Han påpeger, at det nye koncept forener de gode ting fra batteri- og brændselscelleteknologier.

<b>SerEnergy fra AAU</b>
Forskere fra AAU etablerede firmaet SerEnergy for et par år siden.
AAU har i flere år eksperimenteret med biler og vedvarende energi, og det var netop forhenværende forskere fra Institut for Energiteknik, der for to år siden etablerede SerEnergy.

<b>Energiuge i Frederikshavn</b>
Når Energibyen Frederikshavn fra 3. til 5. november afholder EnergiUge med temaet 'Bæredygtig Transport', er parterne klar til at præsentere det banebrydende koncept, der for alvor kan bringe den vedvarende energi ind i bilismen.