LIGE NU:

Nordjysk fotograf blandt verdens bedste

Fotograf Søren Friis fra Aars deltager i international fotokonkurrence som eneste dansker.

Et bryllupsfoto taget på en regnvejrsdag i Hvalpsund får nu international hæder. Det er fotograf Søren Friis fra Aars, der står bag billedet, som er udvalgt til at deltage i fotokonkurrencen World Photographic Cup i bryllupskategorien.

Hans billede er eneste danske bidrag i konkurencen, hvor der er indsendt bidrag fra fotografer i 27 lande.

- Jeg er meget glad for at være blandt verdens 10 bedste, siger fotograf Søren Friis. Jeg har ved tidligere lejligheder fået medaljer og diplomer for mit arbejde, hvilket også har betydet meget, men at være blandt verdens bedste bryllupsfotografer er et skulderklap, der varmer ekstra. Jeg er temmelig stolt over at være udvalgt til at være i verdenseliten som eneste dansker, fortæller Søren Friis på sin hjemmeside.

Om billedet fortæller Søren Friis:

- Mit vinderbillede er et brudepar fra Aars, der er fotograferet ved Hvalpsund på det helt rigtige tidspunkt: En regnvejrslørdag i august måned 2013. Jeg lod mig overtale til at køre med til bryllupsfesten direkte fra fotostudiet, fordi jeg skulle tage et stort samlet familiefoto, når vi ikke kunne tage de ønskede billeder i naturen. Undervejs til stedet blev det tørvejr i fem minutter.

Brudeparret og jeg stoppede op før færgen. Lyset var der. Himlen åbnede sig ganske lidt - og sendte det lys jeg manglede - og med brudeparret på badebroen mens båden lå ventende, skabte jeg motivet. Derefter gemte jeg billedet et år inden jeg sendte det ind til konkurrencen, siger den stolte og glade fotograf.

Søren Friis må vente i spænding lidt endnu, for først 12. april kåres vinderbilledet.