LIGE NU:

Nordjysk gamer fra Astralis imponerer dansk jagerpilot i test

Det danske e-sportshold Astralis er blevet målt og vejet som atleter af TV2s SportsLab. Resultatet er, at flere af e-gamerne imponerer i testen. Særligt Andreas Højsleth fra Aars.

Er e-sport en sport? Og bør udøverne anses som atleter i stedet for computernørder? Det er de spørgsmål, som TV2s SportsLab har sat sig for at undersøge nærmere. Derfor er det danske hold Astralis blevet sat under lup. Det skriver tv2.dk.

På holdet er blandt andet Andreas Højsleth fra Aars. 

Andreas 'xyp9x' Højsleth
Andreas 'xyp9x' Højsleth
Foto: TV2

Danske Astralis er et af verdens bedste e-sportshold i 'Counter-Strike'. Holdet består af fem atleter, som lever af at spille computer. Peter, Andreas, Markus, Lukas og Nicolai.

I e-sportskredse er de kendt som Dupreeh, Xyp9x, Kjaerbye, Gla1ve og Dev1ce.

De bliver testet i alt fra fysisk styrke, indlæringsevne, reaktions- og bevægelsestid og så videre.

Blandt andet bliver Astralis sat til at prøve kræfter med et udpluk af den test, som blandt andre jagerpiloterne skal igennem for at komme videre i optagelsesprocessen i Flyvevåbnet. 

Efter bare en halv times introduktion til en T-17-flyvemaskine får de hver 30 minutter i luften sammen med en tidligere jagerpilot, der skal evaluere deres evner.

Særligt én af gamerne imponerede den tidligere jagerpilot. Andreas Højsleth viste særlige evner i flyet, som han også landede selv i første forsøg.

Du kan se hele TV2s test her og samtidig teste dine egene færdigheder