Nordjysk golf har overhalet sig selv

Antallet af golfklubber er nærmest boomet i de seneste ti år, men nu er der meget, der tyder på, at antallet af medlemmer ikke rigtigt kan følge med mere. Derfor skal der tænkes nyt i klubberne for at lokke nye medlemmer til.

For første gang i Brønderslev Golfklubs snart 40-årige historie mistede klubben i år medlemmer. Godt 10 procent har forladt klubben, og det kan mærkes på økonomien.

- Det gør ondt, og der er en masse kontingent, der forsvinder, men vi har tilpasset udgifterne i klubben, så det ikke går ud over vores faciliteter, siger formand for Brønderslev Golfklub, Lars Oddershede til TV2/Nord.

<b>Grænsen er nået</b>
Med hele 29 golfklubber er Nordjylland den mest golfspillende region i landet. Men smertegrænsen er også ved at være nået, lyder det fra golfspillernes union.

- Det er ikke klogt at lave flere klubber nu, for markedet er ganske enkelt ikke til det. Hvis en ny klub starter op, går den bare direkte i konkurrence med de eksisterende klubber, siger formand for Dansk Golf Union, Søren Clemmensen.

Men det er lykkedes Dronninglund Golfklub at etablere sig i et område, hvor der tilsyneladende var brug for en klub.

- Vi har været så heldige at få en hel del nybegyndere med i klubben, og så har vi fået en del medlemmer fra klubber i Aalborg, Brønderslev og Sæby, siger Ove Thomsen, der er formand for Dronninglung Golfklub.

<Farvel til greenkeepere</b>
Men Dronninglund vil have endnu flere medlemmer end de 638, der lige nu skæpper i kontingentkassen. Det er især de unge spillere, som klubben vil tiltrække. Men i de klubber, hvor pengekassen tørster, handler det først og fremmest om den daglige drift.

- Det er primært de store udgifter til anlæg, der udskydes. Store renoveringer af klubhuse og baner venter man med. Lige nu skal greenen bare vedligeholdes, lyder det fra Søren Clemmensen.

Det billede genkender man i Brønderslev Golfklub.

- Vi har sagt farvel til to greenkeepere og en housekeeper, og nu vil vi forsøge at få medlemmerne til at give en hånd med, hvor det er muligt for at spare på lønudgifterne, siger Lars Oddershede.