Nordjysk hotelkonge skal være ambassadør

Enan Galaly ses her sammen med udenrigsminister Lene Espersen og H.K.H. Prins Henrik

Enan Galaly skal være ambassadør for Historiske Relationer

Enan Galaly skal i fremtiden være ambassadør for Historiske Relationer med Mellemøsten og Den Arabiske Verden. Udenrigsminister Lene Espersen og H.K.H. Prins Henrik kunne i går overrække ham den hæder.

- Det er en stor ære for mig at være Ambassadør for Historiske Relationer og modtage den respekt, som titlen indebærer. Jeg vil bruge min hjerne, hjerte og hænder til at fortsætte dér, hvor Den Kongelige Danske Ekspedition slap og således styrke relationerne og forståelsen mellem Danmark og den del af verden, som jeg kommer fra. I dag er der mere brug for det end nogensinde før. Jeg har en dansk hjerne og et egyptisk-arabisk hjerte - og sådan vil det altid blive ved med at være. Mit store ønske er, at vi viderebygger broerne mellem de lande og kulturer, der alle udgør en vigtig del af mit liv, udtaler Galaly i en pressemeddelelse.

Som Ambassadør for Historiske Relationer vil Enan Galaly i den nærmeste fremtid arrangere en lang række begivenheder, der alle har til formål at fremme relationerne mellem Danmark, Mellemøsten og den arabiske verden.

Galaly startede som opvasker, og siden har han arbejdet sig op gennem rækkerne. Nu er han direktør i Helnan-kæden, der har hoteller i Skandinavien, Mellemøsten, Nordafrika og USA.

Enan Galaly blev i 2004 Ridder af Dannebrog.

Forsiden lige nu