Nordjysk ingeniørvirksomhed får million-ordre

Den nordjyske ingeniør- og softwarevirksomhed, Logimatic, har indgået en ordre på 80 millioner kroner med et engelsk værft

Logimatic, der er leverandør af konsulentydelser og softwareprodukter, skal stå for implementeringen af det såkaldte ERP system MARS, udviklet specifikt til skibsværfter. Køberen er Englands største militære værft, BAE Systems i Glasgow. BAE Systems har 4500 ansatte og er udset til at bygge den næste generation af hangarskibe.

- Det er absolut den største oplevelse, vi har haft i de 20 år, vi har ejet virksomheden. Det er et reelt gennembrud på det internationele plan, siger direktør Grimur Lund til TV2/NORD.

Men det er ikke det eneste sted, Logimatic har fået foden indenfor. For nylig fik de en ordre fra Northrop Grumman Ship Systems i USA.

De to ordrer har tilsammen en værdi på 80 millioner kroner.

MARS, som er det system, Logimatic har leveret, er verdensførende og implementeret på skibsværfter i både Asien og Europa. MARS er et slags IT-værktøj, som bl.a. reducerer omkostninger og forøger den samlede effektivitet hos et skibsværft. Systemet kan bidrage til såkaldt materiale- og produktionsstyring og ressourceplanlægning.

Logimatic beskæftiger tæt på 100 ansatte. Den seneste millionordre har betydet, at firmaet har ansat 20 ekstra medarbejdere. Over 80 pct. af Logimatics produktion går til eksport.

Allerede i maj måned forventer Logimatic endvidere at kunne præsentere endnu en stor-ordre i Kina.