Foto: TV2/Nord

Nordjysk medicinal-virksomhed har brudt konkurrence-loven

En af Danmarks største medicinalgrossister Nomeco, som har hovedkvarter i Nørresundby, har brudt konkurrenceloven ved at aftale gebyrer med konkurrent.

Den nordjyske medicinalgrossist Nomeco A/S, der sammen med Tjellesen Max Jenne A/S er de største på det danske marked har fået påbud fra Konkurrencerådet om at stoppe deres ulovlige praksis med at aftale gebyrer og forretningsbetingelser.

De to virksomheder har siden 2002 begrænset konkurrencen ved at udstikke et fælles regelsæt til samtlige leverandører af medicin på det danske marked. De ulovlige regler fastsatte blandt andet priser på håndtering af returvarer fra apotekerne,

- De to største medicinalgrossister har aftalt vilkår og priser for den service, de yder apoteker og leverandører. Der er tale om et marked med stram offentlig regulering og aftalen mellem de to grossister har lagt yderligere bånd på de få tilbageværende muligheder for at konkurrere. Det kan i sidste ende have betydet højere priser for forbrugerne, siger Agnete Gersing, der er direktør i Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen.