00:28

Foto: Jensen & Jensen

1 af 2

Nordjysk mesterkok: Jeg flyver nu

Danske Jeppe Foldager er euforisk efter at have hentet sølv ved VM for kokke, Bocuse d'Or, i Lyon.

Danmark fortsætter med at producere den ene mesterkok efter den anden, og onsdag aften var det den 27-årige Jeppe Foldagers tur til at gøre sig bemærket i den gastronomiske verdenselite.

Ved kokkenes uofficielle VM i franske Lyon blev det til en imponerende sølvmedalje, som fik den unge.

 

- Det er fuldstændig sindssygt. Jeg flyver lige nu. Vi havde ikke selv troet på det. Vi synes, der var lidt for mange fodfejl i dag, men det har åbenbart været, som det skulle være. Vi er helt oppe at køre, siger sølvvinderen til Ritzau.

Særligt begejstret er Foldager over at have slået de nordiske konkurrenter, som overgik ham ved sidste års Bocuse d'Or Europe - europamesterskabet, hvor det blev til bronze.

- Vi har både vundet over Sverige og Norge, som var dem, vi tabte til i Europa, så det er jo fuldstændig sindssygt, siger han og gætter på, hvorfor det trods alt lykkedes Frankrig at overgå ham ved aftenens Bocuse d'Or - bedre kendt som VM:

- Vi synes måske, at vores fisk havde fået to grader for meget, og der var måske en grøntsag, som ikke var helt så skarp, som den skulle have været, siger han.

Selvom konkurrencen har været hård ved stjernekokken, skal der ikke holdes igen i det sydfranske.

- Den skal bare have hele armen. Vi skal ud og fyre den af og drikke champagne.

- Vi skal til gallamiddag nu - mig og resten af holdet, hvor der skal være noget hyldest og nogle ting og sager. Og når vi er færdige med det, så flyver vi i nogle taxaer ind til en bar til vores familier i Lyon, siger han.

Jeppe Foldager har de seneste måneder haft orlov fra sin stilling som souschef på Søllerød Kro sammen med sin assistent Christoffer Brink for at gå i træningslejr til konkurrencen.

Men når han nu vender hjem til Danmark, venter der nye udfordringer.

- Jeg skal starte som køkkenchef, men jeg kan ikke fortælle, hvor det bliver lige nu. Men det bliver på en restaurant i København, siger sølvvinderen.