Arkivfoto Foto: Tv2nord.dk

Nordjysk organisation belønnes

En nordjysk organisation har bevist at det sagtens kan lade sig gøre at hjælpe verdens fattigste samtidig med, at man tjener penge på det. Det belønnes nu med en nominering til en pris.

Det skriver P4 Nordjylland.

Det er den såkaldte CSR Public Award, som den nordjyske organisation Access2innovation er blevet nomineret til. Prisen gives til det offentlige initiativ, der bedst har fremmet samfundsansvaret i danske virksomheder.

Organisationen Access2innovation finder gennem nødhjælpsorganisationernes arbejde i verdens fattigste lande projekter, som de kan involvere sig i. Det kan være indenfor minerydning, vand eller fødevarer. Disse behov for hjælp bliver derefter præsenteret for danske firmaer, som derefter kan udvikle produkter, der passer til de behov.

- Vi har brugt 3-4 år her i maskinrummet på at få tingene til at fungere, og vi kan være stolte af at have leveret hele tre virksomheder i dag, som faktisk formår at møde konkrete problemer i udviklingslandene, siger lederen af Access2innovation, Jakob Ravn, til P4 Nordjylland.