LIGE NU:

Nordjysk politihund en af Nordens bedste

I weekenden blev de nordiske mesterskaber for politihunde afviklet i Varde. Med stor succes. Betjent fra Nordjyllands Politi og hund var blandt vinderne

Tre danske patruljehunde, en narkotikahund og deres fire hundeførere vandt i weekenden det nordiske mesterskab for politihunde, som foregik i og omkring Varde.

Holdet bestod af Bent Stokbæk, Syd- og Sønderjyllands Politi med Bøggild's Aros, Jan Stilling, Fyns Politi med Satoris Rasko, Carsten Erikshøj, Midt- og Vestsjællands Politi med narkotikahunden Caro og så Stig Pedersen, Nordjyllands Politi med Pa-Schacks Ares

Konkurrencerne begyndte onsdag den 4. juni med en fælles indmarch til Varde Rådhus, hvor hundene skulle igennem en fælles afdækning i ti minutter, mens deres førere gik ind på rådhuset. Derefter gik det i de næste dage løs for patruljehundene med discipliner som skoledressur, søgning efter personer, genstande og spor, angrebsarbejde og søgning på et gerningssted i klitterne ved Vejers strand.

Narkotikahunden skulle bevise sine evner i skoledressur og søgning på et lager, i en lejlighed, i en bil og blandt kufferter.

Nogle af øvelserne måtte danskerne træne særligt meget til, da de normalt ikke indgår i det danske politihundearbejde. Trods det vandt Carsten Erikshøj blandt narkotikahundene og Stig Pedersen blev nummer to i den individuelle konkurrence blandt patruljehundene.

Samlet udløste det en holdsejr til Danmark, mens Sverige kom på 2. pladsen og nordmændene måtte rejse hjem med en 3. plads.