LIGE NU:

Nordjysk politiker i orkan

Det nordjyske Folketingsmedlem Ramus Prehn befinder sig i New York, mens orkanen Sandy raser.

Hvis man forestiller sig et område, der er lige så stort som Frankrig og Tysklands tilsammen - så har man arealet af stormen Sandy, der vil ramme USA omkring klokken 17 dansk tid.

Og selvom det er langt væk fra de nordjyske breddegrader, så venter det nordjyske Folketingsmedlem, Rasmus Prehn der, hvor orkanen ventes at ramme hårdest. ?

Rasmus Prehn er rejst til staterne for at repræsentere Danmark ved FN's generalforsamling de næste dage.

Præsident Barack Obama har opfordret nationen til at forberede sig på det værste, og ni delstater har erklæret undtagelsestilstand.

National Hurricane Center i Miami frygter at Sandy vil lave en stormflodsbølge og venter op imod 300 millimeter regn de kommende dage.

- Jeg håber og tror, at det hele nok skal gå. Vi tager det meget alvorligt, for det er ikke for sjov, når præsidenten taler om undtagelsestilstand. Vi kan også se, at new yorkerne tager det meget alvorligt. De hamstrer og holder sig indendøre for at undgå, at der skal ske noget, så det gør vi selvfølgelig også, men i værste fald er vi klar til at blive evakueret, siger Folketingsmedlemmet Rasmus Prehn.